Om Nova Møbler

 

Nova Møbler har eksisteret siden vi første gang åbnede dørene op til butikken på Nørrebrogade tilbage i 2003. Nu har vi en fysisk butik i København og en i Aarhus samt en webshop.  

Stil og koncept

Vi designer og producerer hovedparten af vores mange træ- og stålmøbler selv, men vi forhandler også udvalgte produkter fra danske og internationale brands. Såsom Hay, Innovation Living, Woud, Anglepoise og mange flere. Alle med det til fælles, at de passer ind i vores formsprog, og det designunivers vi ønsker at skabe hos Nova Møbler. 

Vores eget møbelmærke BY SOL tegnes af os selv, og produceres for en stor del på vores eget snedkeri i Indonesien, som vi startede op i 2006. Denne del af vores designs er hovedsagelig produceret i teaktræ, som er en indonesisk træsort, og i den udstrækning det er muligt, anvender vi genbrugstræ. 

Det genbrugstræ vi bruger, kan fx stamme fra gamle huse eller både, og det giver et råmateriale, som ikke blot er mere bæredygtigt, men som også har en historie med sig, og en smuk patina, der giver en ekstra dybde i træets varme farve. Alle møbler håndlaves på vores snedkeri, og hvert møbel er unikt. 

Udover produktionen fra vores eget snedkeri, samarbejder vi med dygtige producenter i Europa. Her bliver størstedelen af vores egetræsmøbler produceret, og den grundige og detaljeorienterede håndværkstradition er tydelig at spore på disse møbel-designs. 

Udover vores internationale produktioner, bliver en del af vores produkter også til lokalt i København. Både på vores eget snedkeri, og i samarbejde med andre dygtige lokale københavnske snedkere. Bl.a bliver Nova Møblers meget populære linoleumsborde lavet lokalt her i København. 

Fælles for vores designs, er at de som oftes tager inspiration fra 50’erne og 60’ernes møbeldesigns, som vi virkelig holder af her hos Nova Møbler.

Faktisk elsker vi de fine runde former fra 50’erne og 60’ernes møbeldesigns, og når vi engang imellem falder over et smukt originalt eksemplar af de klassiske designmøbler, så restaurerer og ompolstrer vi dem på vores eget værksted. De ompolstrede originaler sælges efterfølgende i vores fysiske butikker. Vi kan også ompolstre dit eget designereksemplar i vores polstrerværksted, hvis du ligger inde med en klassiker, der trænger til nye hynder eller betræk. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Vores træ er FLEGT licenstræ

Nova Møbler er et registreret medlem i FLEGT Systemet, og overholder dermed alle krav til lovlig import af træ. Det træ Nova Møbler bruger i produktionen på vores indonesiske snedkeri, er købt af den Indonesiske stat, der styrer og kontrollerer plantagerne, som træet stammer fra.

FLEGT systemet er en samarbejdsaftale om skovlovshåndhævelse, god forvaltningspraksis og handel mellem EU og tømmerproducerende lande. De tømmeproducerende lande har pligt til at udstede licenser, der godtgør, at det eksporterede træ er lovligt fældet i partnerlandet eller importeret lovligt til partnerlandet. Den aftale trådte i kraft i Indonesien 15. november 2016.

Ulovlig tømmerhugst er en barriere for fremskridt mod bæredygtig skovdrift, skader lokale og indfødte folks levevilkår, ødelægger biodiversitet, øger CO2 udslippet, og fremmer korruption. Det snyder de offentlige kasser for milliarder af dollar, hvert år og er konkurrenceforvridende. 

Er man som Nova Møbler registreret FLEGT medlem, overholder man ligeledes kravene fra EUTR (EUs Tømmerforordning).

FLEGT er et acronym for Forest Law Enforcement, Governance and Trade og kan oversættes til Skovlovshåndhævelse, Forvaltningspraksis og Handel. Det er kort sagt en handlingsplan, for et samarbejde mellem EU og tømmerproducerende land, som er sat i værk for at forhindre ulovlig tømmerhugst.